Χοιρινές μπριζόλες με μέλι και σκόρδο

Mια διαφορετική πρόταση από το pasmageirevontas.gr για να μαγειρέψετε και να απολαύσετε τις  μπριζόλες σας. συνοδέψτε με ένα αρωματικό μπασμάτι ή με έναν βελούδινο πουρέ.

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες

2 κ.σ. βούτυρο

1/4 φλιτζανιού ξύδι βαλσάμικο

3 κ.σ. μέλι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή

1/2 κ.γ. βασιλικό ξερό

1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό

1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)

Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Βήματα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι (που να μπαίνει και στον φούρνο). Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά.

Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στον φούρνο και τις ψήνουμε μέχρι να ψηθούν εσωτερικά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες περιχύνοντάς με τη σάλτσα από το κατσαρολάκι.