Ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό για εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες ζητά ο Κόκκαλης

Να θεσπιστεί ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός για εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης, ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες δυστυχώς βιώνουν την βίαιη ανατροπή του βιοτικού τους επιπέδου. Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση κρίνονται εκ του αποτελέσματος ανεπαρκή, δεδομένου ότι οι μηνιαίες υποχρεώσεις προς τρίτους είναι μόνιμες, αλλά και υψηλές (εφορία, ΔΕΗ, ΙΚΑ, τράπεζες, μισθώματα κλπ).

Η πλειοψηφία των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών δεν έχει πρόσβαση στην ρευστότητα από τις τράπεζες, δεδομένου ότι οι περισσότεροι έχουν οφειλές.

Επειδή η κυβέρνηση αδυνατεί εκ των πραγμάτων να υλοποιήσει την υποσχόμενη ρευστότητα στις επιχειρήσεις, οφείλει -έστω και στο παρά 5- με το επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης να θεσπίσει το ακατάσχετο για το πόσο των 1.200 ευρώ μηνιαίως για τους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την ραχοκοκκαλιά της εθνικής μας οικονομίας.»