Ο καιρός της Παρασκευής

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα δυτικά, τα βόρεια και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Κατά τόπους παγετός και περιορισμένη ορατότητα αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο, αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ. Στα ανατολικά τις πρωινές ώρες θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον δύο) έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου από -2 [μείον δύο] έως 17 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Εύβοια μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην βόρεια Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα δυτικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα νοτιότερα τμήματα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα φυσούν ανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, βαθμιαία όμως από τα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα βόρεια, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι έως 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά από το μεσημέρι θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Νωρίς το πρωί, παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για την Κυριακή, αρχικά στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.