Νέα σχέδια του Twitter για την επιβεβαίωση των χρηστών του

To Twitter αποκάλυψε την Τρίτη σχέδια ως προς τη νέα του πολιτική σχετικά με τον τρόπο «επιβεβαίωσης» (verification) των χρηστών στη σελίδα του- έναν τομέα τον οποίο εδώ και καιρό η εταιρεία υποσχόταν να ανανεώσει προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επικρίσεις και τη σύγχυση γύρω από τα μπλε «τικ» που χρησιμοποιεί ως ένδειξη αυθεντικότητας σε επιφανείς λογαριασμούς.

Σε σχετικό blogpost της η εταιρεία ανέφερε πως σχεδιάζει να επανεκκινήσει το πρόγραμμα verification της, που θα περιλαμβάνει μια νέα δημόσια διαδικασία υποβολής αίτησης, στις αρχές του 2021. Η περίοδος δημοσίου feedback για τη νέα αυτή πολιτική αναμένεται να αρχίσει την Τρίτη και να διαρκέσει ως τις 8 Δεκεμβρίου.

Το Twitter είπε ότι «πάγωσε» τις δημόσιες αιτήσεις για επιβεβαίωση το 2017, αφού έλαβε feedback πως το πρόγραμμα φαινόταν σε πολλούς «αυθαίρετο και μπερδεμένο». Όπως αναφέρθηκε, το μπλε «τικ» παρερμηνευόταν με ένδειξη έγκρισης ή σημασίας.

Έναν χρόνο αργότερα το Twitter ανέφερε πως θα ανέβαλλε τις διορθώσεις στο πρόγραμμα επιβεβαίωσης για να εστιάσει σε ζητήματα όπως η ακεραιότητα των εκλογών, αν και συνέχισε να επιβεβαιώνει κάποιους λογαριασμούς, όπως ειδικών σε ιατρικά θέματα για COVID-19.

«Έκτοτε δεν ήμασταν ξεκάθαροι σχετικά με το ποιος μπορεί να επιβεβαιωθεί και πότε, γιατί ένας λογαριασμός θα μπορούσε να χάσει την επιβεβαίωση, ή τι σημαίνει να είσαι επιβεβαιωμένος» ανέφερε το Twitter στο blogpost.

Η εταιρεία παρουσίασε πιο λεπτομερή κριτήρια για τους «βασικούς τύπους» των αξιοσημείωτων, ενεργών λογαριασμών που θα επιβεβαιώνει, όπως κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εταιρείες, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ΜΜΕ κ.α. Επίσης, σημείωσε πως μπορεί να επιβεβαιώνει λογαριασμούς που καλύπτουν άλλα κριτήρια, όπως πχ το να είναι από τα κορυφαία accounts στις χώρες των χρηστών τους ή να έχουν «off-Twitter notability», κάτι που θα μπορούσε να αξιολογηθεί μέσω τάσεων στο Google Search, αναφορών στη Wikipedia, κάλυψης σε ΜΜΕ κ.α.

Το Twitter επίσης είπε ότι μπορεί να κόψει την μπλε ένδειξη από λογαριασμούς που παραβιάζουν επανειλημμένα κανόνες, ωστόσο αυτές οι αφαιρέσεις δεν θα γίνονται αυτόματα και θα αξιολογούνται κατά περίπτωση. Ακόμη, παρουσιάστηκαν προτάσεις για απόρριψη του verification- για παράδειγμα σε λογαριασμούς που έχουν μπλοκαριστεί για παραβίαση κανόνων τους τελευταίους έξι μήνες ή λογαριασμούς που σχετίζονται με μισαλλόδοξο περιεχόμενο κ.α.

Το Twitter σχεδιάζει να παρουσιάσει τους τελικούς του κανόνες στις 17 Δεκεμβρίου.