Ο καιρός της Δευτέρας

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Δευτέρα, οπότε θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Εύβοια, τις Σποράδες και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά και από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά, έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι και βορειοανατολικοί στα ανατολικά, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Εύβοια και στις Σποράδες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.