Κόκκαλης: Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις Ένοπλες Δυνάμεις, αξίζουν και την τελευταία ικμάδα ευγνωμοσύνης και θαυμασμού

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ Βασίλη Κόκκαλη με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων:

«Η 21η Νοεμβρίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ημέρες του έτους. Είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Σήμερα, πανηγυρίζουμε με θρησκευτική ευλάβεια, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα, γιορτάζουμε και τιμούμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, δηλαδή του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο φετινός εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται σε μία εξαιρετικά δυσμενή και πολυεπίπεδη συγκυρία για τη χώρα μας.

Ο αόρατος εχθρός της πανδημίας συνεχίζει να απειλεί την ανθρώπινη ζωή, αλλά και την κοινωνική κανονικότητα. Την ίδια ώρα, οι διαρκείς απειλές εξ’ ανατολών μας, συντηρούν ένα κλίμα αβεβαιότητας.

Το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων όμως, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή όπου και όταν χρειάζεται. Τόσο στα στρατιωτικά καθήκοντα διαφυλάττοντας Θερμοπύλες και στέλνοντας ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα σε κάθε επιβουλή, αλλά και στην κοινωνική προσφορά σε δύσκολες για την πατρίδα μας στιγμές.

Ένα μεγάλο και διπλό «ευχαριστώ», είναι το ελάχιστο που μπορούμε ως Έλληνες να πούμε σ’ αυτός τους ανθρώπους που τιμούν το εθνόσημο, αξίζοντας και την τελευταία ικμάδα ευγνωμοσύνης και θαυμασμού. Χρόνια πολλά!»