Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη ζημιών σε αγρότες που δεν προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο ζητά ο δήμαρχος Φαρσάλων

Παράλληλα με τη διαρκή συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Φαρσάλων, ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, με θέμα την οικονομική αποζημίωση πληγέντων από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την επαρχία.

Από την πλευρά του ο κ. Εσκίογλου έθεσε σειρά ζητημάτων που προκύπτουν αφενός από τις ανάγκες που δημιούργησε η έκτακτη συγκυρία κι αφετέρου από την αδυναμία του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου να τις καλύψει.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων σημείωσε σειρά περιπτώσεων που αυτή τη στιγμή δε δύναται να αποζημιωθούν από την πολιτεία, σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας, όπως χιλιάδες άλλοι στην ευρύτερη περιοχή της νότιας και ανατολικής Θεσσαλίας, είδαν τον οικονομικό τους προγραμματισμό να εκτροχιάζεται λόγω του «Ιανού». Οφείλουμε λοιπόν να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να μπορέσει ο δήμος Φαρσάλων να προχωρήσει σε μία ουσιαστική ενίσχυση ώστε να περιοριστούν οι οικονομικές τους απώλειες. Αυτό εκ των πραγμάτων δε μπορεί να γίνει από δημοτικούς πόρους, καθώς βρισκόμαστε σε μία περίοδο γενικότερης δυσμενής συγκυρίας. Γι’ αυτό ζητήσαμε από το υπουργείο Εσωτερικών αν υπάρχει πρόθεση να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση, αλλά και θεσμική ευελιξία, προκειμένου να αποκατασταθεί μία ακόμη αδικία που δημιούργησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα».