Σε νοσοκομείο Covid μετατρέπεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Σε νοσοκομείο Covid προτίθεται το υπουργείο Υγείας να μετατρέψει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να αντέξει την τεράστια πίεση για νοσηλεία ασθενών τις επόμενες εβδομάδες.

Την πρόθεση του υπουργείου μετέφερε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης στη διάρκεια πολύωρης επίσκεψης του χθες το πρωί στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την πρόταση, που πάντως συζητείται χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, μετά τη μεταφορά όλων των μη covid παθολογικών και χειρουργικών περιστατικών στις δύο ιδιωτικές κλινικές της περιοχής, προκειμένου ο χώρος των κλινικών να δοθεί για covid περιστατικά, θα ενεργοποιηθεί ο σχεδιασμός που προβλέπει μετατροπή των χειρουργείων σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με δυνατότητα ανάπτυξης 8-10 κρεβατιών για covid ασθενείς.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος κατέθεσε στην 5η ΥΠΕ κατάλογο με 13 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη σχετική έκκληση τόσο του Πανελληνίου όσο και το ΙΣ Λάρισας.

Πηγή: Ελευθερία (Δημ. Κατσανάκης)