Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τριμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, κατέθεσαν, σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στεφάνι, στη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης των φοιτητών το 1973, στο μνημείο του Ρήγα Φεραίου.

Σε δήλωσή του, ο Συντονιστής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλης Ζωγράφος, ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ημέρα τιμής και μνήμης για όλο τον ελληνικό λαό. Γιορτάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Από την μία η πανδημία και το lockdown και από την άλλη ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και οι αντισυνταγματικές πρακτικές της.

Ο ελληνικός λαός λειτουργεί με υπευθυνότητα. Ξέρει να προστατεύει και να προστατεύεται. Η στροφή της κυβέρνησης στη λογική «Νόμος και Τάξη» είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αλλαγής ατζέντας, προκειμένου να μην συζητιούνται οι ευθύνες της.

Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, έχει τεράστιες ευθύνες γιατί δεν πήρε μέτρα ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν ανεκπλήρωτα και πάντα επίκαιρα».

Στη σημερινή κατάθεση στεφάνου, τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν, το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου, Αποστόλης Πέκας και το μέλος της τοπικής οργάνωσης, Μαρία Βούζα.

Ανάλογη παρέμβαση με αφορμή τη σημερινή 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν στην Ελασσόνα, καταθέτοντας στεφάνι, ο Συντονιστής της τοπικής Ο.Μ., Θεόδωρος Τζιόλας και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας, και δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας, Γιάννης Καριπίδης.