Με ικανοποιητική συμμετοχή τα rapid tests για τον κορωνοϊό στα Φάρσαλα

Σε δελτίο τύπου του δήμου Φαρσάλων αναφέρονται τα εξής:

Με ικανοποιητική συμμετοχή πολιτών εξελίσσεται στα Φάρσαλα ο μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος με rapid tests για τον κορωνοϊό, έμπροσθεν του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου της πόλης, δίπλα στη Σκεπαστή Αγορά.

Η δράση γίνεται με τη συνεργασία του δήμου Φαρσάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κινητής Μονάδας Ειδικού Σκοπού του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Πρόκειται για «drive through testing», όπου οι πολίτες μπορούν να δίνουν δείγμα, άμεσα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους και να δημιουργείται συνωστισμός, καθώς δεν υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή, με τον χρόνο εξυπηρέτησης να μην υπερβαίνει τα 5 λεπτά.

Στο χώρο διεξαγωγής της διαδικασίας βρέθηκαν το πρωί ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, μαζί με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και γενικό γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Βασίλη Πινακά, καθώς και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνο Δαμιανό και την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή.

Σε δήλωσή του ο κ. Εσκίογλου τόνισε πως «βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της πανδημίας. Σε μία περίοδο όπου η ανάγκη να διαμορφώνουμε μία κατά το δυνατό ακριβέστερη εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινωνία, είναι αδήριτη. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε στο πλευρό μας τόσο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και τον ΕΟΔΥ και για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τους κ.κ. Αγοραστό και Αρκουμανέα. Ως δήμος Φαρσάλων θα αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν την προάσπιση της δημόσιας υγείας, επαναλαμβάνοντας όμως πως για να κερδηθεί αυτή η «μάχη» θα πρέπει ο καθένας μας ξεχωριστά να δείξει τη δέουσα ατομική ευθύνη».