Μ. Χαρακόπουλος για επέτειο Πολυτεχνείου: Όχι “επαναστατική γυμναστική” με διακύβευμα την υγεία!

«Ο επετειακός εορτασμός του Πολυτεχνείου δεν είναι δυνατόν να συνιστά πρόφαση για επίδειξη “επαναστατικής γυμναστικής” με διακύβευμα τη ζωή και την υγεία των πολιτών». Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών ως πράξη υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ελευθερίας, από πολίτες που έθεσαν τις υψηλές αυτές αξίες και το κοινό καλό υπεράνω της προσωπικής τους ασφάλειας. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές αυτής της ζοφερής περιόδου να τους έχουμε ως παραδείγματα υψηλής πολιτικής ευθύνης και γνήσιου πατριωτισμού, πέρα και έξω από κάθε μικροκομματική εκμετάλλευση και κάθε απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας».

Ρεσιτάλ ανευθυνότητας

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «δυστυχώς, επί σειρά ετών γίνεται μια προσπάθεια σφετερισμού του αντιδικτατορικού αγώνα και της ηρωικής στάσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου από μερίδα της αριστεράς. Εναντίον, όμως, της χούντας αγωνίστηκαν με αυτοθυσία πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων. Και μέσα στο Πολυτεχνείο βρέθηκαν, επίσης, νέοι από όλους τους πολιτικούς χώρους. Το αίτημα ήταν κοινό: η αποκατάσταση της δημοκρατίας, που είχε καταλυθεί βίαια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Από το 1974 και εντεύθεν, η Ελλάδα ζει σε συνθήκες δημοκρατίας και ελευθερίας, που δεν είχε γνωρίσει ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Χάρη δε στην αποφασιστική συμβολή του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ανθρώπου που έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση και την αποχουντοποίηση του κράτους, μπόρεσε το 1981 να ενταχθεί στην ΕΕ και να μετέχει στον πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Σήμερα, οι ίδιες δυνάμεις που επί χρόνια προσπαθούν να οικειοποιηθούν το Πολυτεχνείο, σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας, επιμένουν να διαδηλώσουν, την ώρα που η πανδημία έχει αφαιρέσει τη ζωή από εκατοντάδες συνανθρώπους μας, εκατοντάδες άλλοι δίνουν μάχη στις ΜΕΘ, ενώ χιλιάδες είναι όσοι νοσούν. Ελπίζουμε αυτή η ιδεοληπτική τύφλωση να μην διαρκέσει μέχρι τέλους και να επικρατήσει η νηφαλιότητα και το αίσθημα ευθύνης».

Ο κυβερνητικός βουλευτής καταλήγει τονίζοντας ότι «και οι εορτασμοί για το Πολυτεχνείο πρέπει να προσαρμοστούν στις έκτακτες συνθήκες, όπως έγινε με τις εθνικές επετείους, την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, αλλά και τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, το Πάσχα και τον Δεκαπενταύγουστο».