Νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 400.000 στο δήμο Φαρσάλων για αποκατάσταση των αθλητικών υποδομών και άλλων καταστροφών από τον «Ιανό»

Θετικά και τάχιστα ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση στο αίτημα του δήμου Φαρσάλων για έκτακτη χρηματοδότηση προκειμένου να αποκατασταθούν οι σοβαρότατες ζημιές που υπέστησαν οι αθλητικές – και όχι μόνον – υποδομές στην επαρχία από τον «Ιανό». Το σχετικό αίτημα είχε διατυπωθεί από τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στη Λάρισα.

Χθες Τρίτη, ο κ. Εσκίογλου δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, από τον οποίο ενημερώθηκε για την έγκριση νέου έκτακτου κονδυλίου, συνολικού ύψους 400.000 ευρώ. Εξ’ αυτών οι 200.000 ευρώ αφορούν στις εργασίες αποκατάστασης των αθλητικών υποδομών και οι υπόλοιπες 200.000 για την κάλυψη άλλων αναγκών λόγω της πρόσφατης θεομηνίας.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τονίζει τα εξής: «Έχω πει πολλές φορές πως στις έκτακτες περιστάσεις χρειάζονται έκτακτα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα στο αίτημα του δήμου μας για χρηματοδότηση, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές που υπέστησαν το δημοτικό στάδιο, το κλειστό γυμναστήριο και πολλές ακόμη αθλητικές εγκαταστάσεις στην επαρχία μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους υφυπουργούς Αθλητισμού και Εσωτερικών κ.κ. Αυγενάκη και Λιβάνιο αντίστοιχα, για την ανταπόκρισή στο αίτημά μας. Δείχνουν έμπρακτα πως η βούληση της κυβέρνησης είναι να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγές που άνοιξαν προ εβδομάδων, τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα Φάρσαλα. Τους διαβεβαιώνω πως η στήριξή τους θα πιάσει τόπο και θα μεταφραστεί σε ουσιώδες έργο προς όφελος της κοινωνίας. Είμαστε εδώ και προχωράμε στην ανασυγκρότηση της περιοχής».