Μειωμένη η κίνηση στην λαϊκή αγορά στα Φάρσαλα – Τεστ σε συμπτωματικούς από το Κ.Υ. Φαρσάλων

Μειωμένη κίνηση παρατηρήθηκε χθες Τρίτη στα Φάρσαλα, κατά δεύτερη εργάσιμη μέρα μετά το γενικό lockdown, μέρα που όπως είθισται εδώ και χρόνια παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση στην πόλη, λόγω της λαϊκής αγοράς. Λιγοστοί ήταν οι καταναλωτές που επέλεξαν να κατέβουν για ψώνια στην λαϊκή αγορά, ενώ οι όποιες αγορές στα καταστήματα της πόλης, που παραμένουν ακόμη ανοιχτά ήταν στοχευμένες.

Η λειτουργία της λαϊκής, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα αυστηρά μέτρα, τηρώντας το 50% του νομικού πλαισίου που έχει προβλεφθεί για αυτή την περίπτωση και σε πλήρη συνάρτηση με τις οδηγίες ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κορονοϊό. Σε όλη την αγορά υπήρχε επάρκεια αγαθών προς όφελος των καταναλωτών, ενώ ο δήμος κάθε βδομάδα θα ανακοινώνει πίνακες με τους εμπόρους που μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή.

Η κίνηση στην πόλη ήταν μικρή καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και οι όποιες συναλλαγές γινόταν κυρίως στα τραπεζικά καταστήματα και στα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, με τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, φορώντας μάσκες και περιμένοντας υπομονετικά έξω την σειρά τους για να εισέλθουν στο κατάστημα, φέροντας μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης.

Για μικρότερη κίνηση σε σχέση με άλλες φορές και με την πιστή εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων έκανε λόγο, ο Αντιδήμαρχος Φαρσάλων Χρήστος Μπασαγιάννης,  αρμόδιος για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς σε δήλωσή του στην “Ε” αναφέροντας τα εξής: “Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς την περίοδο του lockdown, διεξάγεται σύμφωνα με την πίστη εφαρμογή των πρωτοκόλλων, δηλαδή με το 50% των πωλητών και σε αποστάσεις 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων όπως και 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των καταναλωτών. Δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις προϊόντων εκτός από τα βιομηχανικά είδη (ρούχα, παπούτσια) τα οποία απαγορεύτηκε προσωρινά η πώληση τους. Η κίνηση είναι σαφώς μακριότερη, αλλά η λειτουργία της, συνεχίζεται ομαλά”.

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μην συνωστίζεται ο κόσμος, συνεχίζοντας την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων που είχε εφαρμόσει από την πρώτη καραντίνα και εξυπηρετώντας περιστατικά μόνο με ραντεβού, πλην τον επειγόντων περιστατικών που χρήζουν άμεση περίθαλψης. Ακόμα στο Κέντρο Υγείας λαμβάνονται τεστ για τον κορονοϊό, μόνο σε ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα, τα οποία εν συνεχεία αποστέλλονται στην Λάρισα για περαιτέρω εξέταση.

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Τα πρόστιμα από την αστυνομία συνεχίζονται με σταθερούς ρυθμούς στα Φάρσαλα, κυρίως για μη χρήση μάσκας, ενώ πραγματοποιούνται σχετικοί έλεγχοι για τα προβλεπόμενα έγγραφα τύπου Α & Β και SMS μετακίνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι έλεγχοι πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο και θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο, τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία