Τοποθέτηση κλειδαριών ασφαλείας από έμπιστο κλειδαρά

Τις απλές παραδοσιακές κλειδαριές, ακόμα κι ένας αρχάριος διαρρήκτης μπορεί να τις ανοίξει πιο γρήγορα απ’ ό,τι ο ιδιοκτήτης με το κλειδί του. Μια καλή σύγχρονη κλειδαριά και ένας θωρακισμένος σύρτης, εξασφαλίζουν αυξημένη προστασία.

Όσο κι αν έχουν εξελιχθεί οι συναγερμοί, οι κλειδαριές ασφαλείας και οι πρόσθετοι θωρακισμένοι σύρτες εξακολουθούν να αποτελούν τα πιο αποτελεσματικά μέσα προστασίας, καθώς δυσκολεύουν εξαιρετικά τους διαρρήκτες. Φροντίστε λοιπόν να εκσυγχρονίσετε τις κλειδαριές σας με τα νέας γενιάς συστήματα, που άλλωστε δεν απαιτούν μεγάλη δαπάνη όταν τοποθετούνται από κλειδαρά που δραστηριοποιείται στην Αγία Παρασκευή και στο Χαλάνδρι. Οι σύγχρονες κλειδαριές με ενσωματωμένη προστατευτική κεφαλή κατά του τρυπήματος, προσφέρουν αρκετή σιγουριά. Πρόσθετη προστασία προσφέρουν και οι εσωτερικές κλειδαριές κασέτες που μπορούν να βιδωθούν εκ των υστέρων πάνω στις πόρτες. Ορισμένοι τύποι είναι εφοδιασμένοι και με μάνδαλο ή αλυσίδα που αφήνουν την πόρτα να ανοίξει λίγο, ώστε να μπορείτε να μιλήσετε με κάποιον άγνωστο επισκέπτη, χωρίς να ανοίξετε διάπλατα την πόρτα.

Θωρακισμένος σύρτης

Μία κλειδαριά ασφαλείας με θωρακισμένο σύρτη ανεβάζει σημαντικά το επίπεδο προστασίας. Επεκτείνεται σε όλο το πλάτος της πόρτας, στην εσωτερική πλευρά, και ισχυρά μάνδαλα εισχωρούν βαθιά και από τις δύο πλευρές μέσα στην τοιχοποιία του ανοίγματος της πόρτας, σε υποδοχές στερεωμένες με μακριές βίδες και χαλύβδινα ούπατ, ασφαλίζοντας τόσο το μέρος της κλειδαριάς όσο και το μέρος των μεντεσέδων. Τα δύο μάνδαλα κινούνται από έναν «αφαλό» ασφαλείας, προστατευμένο από διάτρηση που λειτουργεί τόσο από την εξωτερική όσο και από την εσωτερική πλευρά της πόρτας. Αυτό το σύστημα θα αποτρέψει να ανυψωθεί η πόρτα και να παραβιαστεί από μέσα ή από έξω. Διατίθεται για κάθε πλάτος πόρτας από 76 έως 114 εκ. και μπορεί να εξοπλιστεί και με πρόσθετο «αφαλό». Μπορεί να τοποθετηθεί σε ξύλινες, πλαστικές ή μεταλλικές πόρτες, με φεγγίτη ή χωρίς.

Πρόσθετη ασφάλεια

Βάζοντας περισσότερες από μία κλειδαριές αυξάνετε ασφαλώς και τον βαθμό προστασίας. Πάντα όμως με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιήσετε τύπους εξελιγμένους (συνήθως με τον χαρακτηρισμό «Top Security»). Φροντίστε να είναι ο «αφαλός» προστατευμένος από κάθε απόπειρα διάτρησης. Μεγάλη σημασία έχει επίσης η πολύ καλή στερέωση των υποδοχών στο κάσωμα της πόρτας, αλλά και η τοποθέτηση ενός πρόσθετου προστατευτικού καλύμματος της κλειδαριάς, αποδεικνύεται πολλές φορές σωτήριο.

Συμβουλές από τους κλειδαράδες για την ασφάλεια του σπιτιού σας.
Μια εξώπορτα εξοπλισμένη με κλειδαριά ασφαλείας και πρόσθετο θωρακισμένο σύρτη, θα δυσκολέψει και τον πιο έμπειρο διαρρήκτη.

Ένα κάλυμμα χωρίς φανερές βίδες στερέωσης προστατεύει αποτελεσματικά τον «αφαλό» από τρύπημα, περιστροφή και εξαγωγή του.
Οι εσωτερικές κλειδαριές κασέτες μπορούν να τοποθετηθούν εκ των υστέρων σε οποιαδήποτε πόρτα χωρίς καμία δυσκολία.

Για περισσότερη ασφάλεια, αντικαταστήστε στην πόρτα του προθαλάμου την παλιά κλειδαριά με μία σύγχρονη με «αφαλό».

Ο «αφαλός» του θωρακισμένου σύρτη μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα, όπως και σε μία κοινή κλειδαριά, με έναν καινούργιο «αφαλό» νέας γενιάς, τύπου Τop Security.

Από την εξωτερική πλευρά της πόρτας πρέπει είναι φανερή η ύπαρξη της κλειδαριάς ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο «γνωστοποιεί» ότι αυτή η εξώπορτα προστατεύεται γερά, απογοητεύοντας κάθε επίδοξο διαρρήκτη.
Δεν χρειάζεται να κουβαλάτε διαφορετικά κλειδιά για τις πόρτες ασφαλείας του σπιτιού σας. Παραγγείλετε ίδιους «αφαλούς» για όλες τις κλειδαριές, χρησιμοποιώντας ένα μόνο κλειδί.