Τηλεκπαίδευση μετ΄εμποδίων! Έπεσε από τη πρώτη ώρα μαθημάτων το σύστημα

Με προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας ξεκίνησε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το πρωί της Δευτέρας.

Το σύστημα έχει «κρασάρει» σε περιοχές όπως το Ίλιο, η Δροσιά, ο Άγιος Στέφανος, η Λυκόβρυση, η Νέα Σμύρνη, ο Νέος Κόσμος, το Παγκράτι, αλλά και η Αργολίδα, οι Σέρρες, το Ρέθυμνο και διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης κ.α. περιοχές.

Κάποιοι από τους μαθητές, σύμφωνα με αναφορές τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, είχαν κάνει δύο ώρες μάθημα, προτού «πέσει» το σύστημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex ίσως να οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται από το υπουργείο Παιδείας, όπου από το πρωί γίνονται έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί το πού οφείλεται το πρόβλημα και πώς θα ξεπεραστεί.

Τηλεκπαίδευση - κλειστά σχολεία

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε κάνει σύσταση για μη άσκοπη χρήση του  διαδικτύου τις ώρες 9-18:00, ώστε να ανταποκριθεί το σύστημα στην τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε, ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης και τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται θα διευθετηθούν άμεσα.

«Η σοβαρή προεργασία του επιτελικού κράτους και της επιμελούς κυρίας Κεραμέως μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ήδη αποδίδει καρπούς. Πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης και τα πάντα έχουν καταρρεύσει. Μετά το “σκόιλ ελικίκου” ζούμε άλλον έναν ψηφιακό θρίαμβο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Είναι πλέον φανερό ότι και στο ζήτημα των σχολείων, Κεραμέως – Μητσοτάκης για 8 μήνες πέταγαν χαρταετό», αναφέρει σε σχόλιο του o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Τηλεκπαίδευση - κλειστά σχολεία

Φωτογραφίες: alfavita.gr

Πηγή: ant1news.gr