Πέτσας: Πάνω από 1 εκατομμύριο sms για άθληση μόνο το βράδυ της Κυριακής! Δεν θα ανεχτούμε κατάχρηση

Με συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Είπε όμως και κάτι άλλο για τον κορονοϊό και την αθρόα αποστολή sms  από τους πολίτες το σαββατοκύριακο.

«Είναι προφανές ότι αυτό το lockdown δεν είναι το ίδιο με το πρώτο. Αρκετές δραστηριότητες επιτρέπονται. Αυτό που δεν θέλουμε να δούμε είναι η καταστρατήγηση των μέτρων όπως για παράδειγμα χθες το βράδυ διαπιστώθηκε ότι εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο sms μετά τις 9 το βράδυ για μετακίνηση 6, δηλαδή για άθληση ή τέτοιου είδους δραστηριότητες». Και πρόσθεσε ότι αυτό είναι μια προσπάθεια καταστρατήγησης των μέτρων και σε αυτήν την καταστρατήγηση θα μας βρουν απέναντι και οι έλεγχοι θα είναι πολύ σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την καραντίνα.

«Η κυβέρνηση εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Είναι, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ανάρτησή του, αληθινός φίλος της Ελλάδας και είναι βέβαιο ότι υπό την προεδρία του οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας που είναι ήδη εξαιρετικές θα γίνουν ακόμη πιο ισχυρές. Προσδοκούμε να συνεργαστούμε για την ενίσχυση των διμερών δεσμών φιλίας και συνεργασίας και για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

O κ. Πέτσας αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού να μπει η χώρα σε οριζόντιο Lockdown, τόνισε ότι αυτό έγινε «γιατί είχε ήδη διαπιστωθεί μέσα σε λίγες ημέρες μία επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. Ο ιός όπως επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε αρχίσει να κινείται πολύ επιθετικά ενώ φαίνεται να έχει αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητά του. Ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κινηθούμε πιο γρήγορα παρ’ όλο που η Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση απ’ ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό.

Στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μην φτάσει το Σύστημα Υγείας στα όριά του», τόνισε.

Ο κ. Πέτσας, πρόσθεσε επίσης ότι στόχος είναι ταυτόχρονα «να αντιστρέψουμε τις αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα, με καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της αγοράς που είναι τόσο αναγκαία για όλους τους πολίτες, επιχειρηματίες και καταναλωτές».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «για άλλη μία φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε. Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί. Ατομική ευθύνη λοιπόν αλλά και κρατική επαγρύπνηση ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων».