Ο καιρός της Δευτέρας

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη Θράκη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Ο υδράργυρος στην Ήπειρο θα κινηθεί από τους 09 έως τους 22 βαθμούς (σημ: στο εσωτερικό της η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη η ελάχιστη τιμή της).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην Κρήτη. Από το μεσημέρι οι βροχές στην Κρήτη θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ πιθανόν να είναι τοπικά έντονα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στις νοτιότερες περιοχές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κρήτη και τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων πιθανώς να είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί και στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.