Έμποροι Φαρσάλων: Χαριστική βολή το δεύτερο lockdown αν δεν υπάρξει μέριμνα

Προετοιμάζονται στα Φάρσαλα για το δεύτερο κατά σειρά lockdown, μετά από αυτό του περασμένου Μαρτίου, που θα ξεκινήσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Επιστρέφει ξανά η κυκλοφορία των πολιτών στις γνώριμες διαδικασίες του Μαρτίου, με μικρές διαφοροποιήσεις στη ζωή μας, με SMS, με το κλείσιμο του λιανεμπορίου αλλά και τη φυσική παρουσία των παιδιών μόνο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, ενώ γυμνάσια και λύκεια θα λειτουργούν από εδώ και στο εξής με το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης.

Η αγορά μετά από το πρώτο lockdown προσπάθησε να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες και να κερδίσει λίγο από το χαμένο έδαφος από την περίοδο της καραντίνας. Τώρα βρίσκεται ξανά σε δυσχερή θέση, παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ενίσχυση, με το ποσό των 800 ευρώ σε όλους όσους πλήττονται με την αναστολή.

Λίγες ώρες πριν το υποχρεωτικό δεύτερο λουκέτο οι έμποροι της πόλης είναι ανάστατοι, για το πότε θα επανεκκινήσει η εμπορική δραστηριότητα, προσβλέποντας στο θετικό σενάριο που είναι αυτό που θέλει και η Κυβέρνηση για ένα “πιο κανονικό Δεκέμβριο” με την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους, την περίοδο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Για το νέο λουκέτο στην αγορά ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Φαρσάλων Γιώργος Πιτσάβας ανέφερε στην “Ε” τα εξής: “Το δεύτερο γενικό κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας, έως το τέλος του μήνα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός είναι η χαριστική βολή και για τις επιχειρήσεις που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, αλλά φυσικά και για την Ελληνική οικονομία. Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στο πρώτο κλείσιμο ήταν ανεπαρκή. Στην πραγματικότητα ο έμπορος – επιχειρηματίας, προσπάθησε μόνος του να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του. Πρέπει τώρα η Κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά, πραγματικά και άμεσα όλες τις επιχειρήσεις – εμπόρους για να συνεχίσει η ύπαρξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας και ακολούθως η οικονομία της χώρας”.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία