Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των αθλητικών υποδομών στα Φάρσαλα

Με γρήγορους ρυθμούς κινείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, μετά από το πρωτόκολλο Θεομηνίας που ενεργοποίησε από το πέρασμα του “Ιανού” και τις καταστροφές που προκάλεσε. Ο αγωνιστικός χώρος έχει ισοπεδωθεί με μηχάνημα και είναι έτοιμος για την αντικατάσταση και υποδοχή του νέου χλοοτάπητα. Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι παρεμβάσεις στο ηλεκτρολογικό σύστημα και στο σύστημα ποτίσματος, έτσι ώστε να γίνει ξανά λειτουργικό. Ο δήμος Φαρσάλων από την πλευρά του κινείται για να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην κανονικότητα και οι άλλες αθλητικές υποδομές, έτσι ώστε να φιλοξενήσει ξανά συλλόγους και αθλητές στους αγωνιστικούς χώρους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στη Λάρισα την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Μάκη Εσκίογλου για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αθλητικές εγκαταστάσεις και συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης αυτών, από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το κατεστραμμένο παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο

Λάσπη κάτω από το παρκέ

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι γηπεδικές εγκαταστάσεις του Σταδίου Φαρσάλων, τα αποδυτήρια, γραφεία διοίκησης, η αίθουσα γυμναστηρίου, όπως και του κλειστού γυμναστηρίου, με το παρκέ να έχει φουσκώσει κατά μήκος του γηπέδου και να χρήζει άμεσης αντικατάστασης. Επίσης, έχει εισχωρήσει αρκετή λάσπη κάτω από αυτό, ενώ οι κερκίδες του κλειστού έχουν σχεδόν καταστραφεί.

Οι κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα από την ορμή του “Ιανού” είναι ο περιμετρικός τοίχος που χωρίζει το στάδιο με το βοηθητικό γήπεδο που έχει καταρρεύσει μεγάλο μέρος αυτού και στηρίζεται ουσιαστικά από ένα δέντρο στο κομμάτι που απέμεινε. Οι υπηρεσίες του δήμου απομάκρυναν τον πεσμένο τοίχο και συνεχίζουν τις παρεμβάσεις, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών σε αυτά. Αξίζει να αναφερθεί ότι ζημιές έχουν υποστεί και τα γήπεδα της Τ.Κ. Υπέρειας και Βασιλί και άλλες αθλητικές υποδομές.

Το μόνο που περισώθηκε ήταν το γήπεδο τένις που παραδόθηκε αρχές Σεπτέμβρη και έπειτα από συνεχόμενες εργασίες από τις υπηρεσίες, απομακρύνθηκαν όλα τα φερτά υλικά που το είχαν σκεπάσει, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί μικρότερες ζημιές σε σχέση με τα άλλα.

Ο περιμετρικός τοίχος του σταδίου που έχει καταρρεύσει

Για τις ζημιές είχε αποστείλει υπόμνημα ο μέχρι πρότινος πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ και νυν αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Χρήστο Μπασαγιάννη προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, όπου καταγραφόταν εκτενώς η κατάσταση μετά τη θεομηνία, με τις συνολικές ζημιές να εκτιμώνται από την τεχνική υπηρεσία στις 200.000 ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία