Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

Στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αναμένεται αραιές νεφώσεις την Πέμπτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις, έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι0βορειοανατολικοί άνεμοι, έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο, αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά και βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και νωρίς το πρωί στο Ιόνιο, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.  Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

Πηγή: ant1news.gr