Ο καιρός της Δευτέρας

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ήπιος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 7 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες το πρωί στην Κρήτη. Οι άνεμοι, βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Σάμο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5, πρόσκαιρα το πρωί στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Στα βορειοανατολικά παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.