Χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του “Ιανού”

Στα πλαίσια στήριξης, ανακούφισης και διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα σε περιοχές που πλήττονται από θεομηνίες ή άλλες φυσικές καταστροφές, εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) σχετικά με την οριοθέτηση περιοχών και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020 στον Δήμο Φαρσάλων.

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες αφορά κτίρια (κατοικίες, βοηθητικούς χώρους, οικιακές αποθήκες, ιερούς ναούς, κτίρια επαγγελματικής χρήσης, κτίρια κοινωφελούς χρήσης, κτηνοτροφικές μονάδες, στάβλους, επαγγελματικές αποθήκες, αγροικίες εποχικής χρήσης και κλειστούς χώρους στάθμευσης κ.α.) που ανήκουν στα διοικητικά όρια ολόκληρου του Δήμου Φαρσάλων της Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι πληγέντες πολίτες που ενδιαφέρονται για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (Σ.Σ.) πρέπει να υποβάλουν αίτηση που θα συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας, ως αρμόδια υπηρεσία, εντός δώδεκα (12) μηνών από τη δημοσίευση του ΦΕΚ, δηλαδή μέχρι και 6/10/2021. Η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναγράφονται σε απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με την από 26 Οκτωβρίου 2020 ενημέρωση που στάλθηκε από την αρμόδια υπηρεσία (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ) στους Δήμους, οι πολίτες που επιθυμούν αυτοψία στο κτήριό τους, πρέπει να καταθέσουν αίτηση (στην ΔΑΕΦΚ–ΚΕ) εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του ΦΕΚ (ήτοι μέχρι 6-01-2021), σύμφωνα με την διαδικασία που αναγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του ιδιοκτήτη. Οι προαναφερόμενες αποφάσεις, υπόδειγμα αίτησης και λοιπά απαιτούμενα έγγραφα, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου (Σημαντικά Νέα στη διαδρομή «Ενημέρωση σχετικά με τις πλημμύρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2020») και για την περαιτέρω διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των πολιτών θα διανεμηθούν και στους Προέδρους των Κοινοτήτων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία