Νέοι πρόεδροι στους οργανισμούς ΟΠΑΚΠΑ & ΔΗΚΕΦΑ του Δήμου Φαρσάλων

Με τη δεύτερη ολοκληρώθηκε…προχθές το δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, αφού προχθές η προγραμματισμένη συνεδρίαση είχε αναβληθεί, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Στα κυριότερα θέματα του δημοτικού συμβουλίου, έγινε η αντικατάσταση των προέδρων και μελών των δύο οργανισμών σε ΟΠΑΚΠΑ και ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου, εισηγήθηκε προς ψήφιση στο σώμα για τον ΟΠΑΚΠΑ, ως πρόεδρο τον κ. Νίκο Γκατζόγια μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου κ.Χρήστου Μπασαγιάννη και στην θέση του αντιπροέδρου κ. Δημήτρη Γούσια, την αντικατάστασή του με την κ. Αθηνά Αλεξοπούλου, η οποία ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του δημάρχου Μάκη Εσκίογλου στις εκλογές του 2019. Για την ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. ο δήμαρχος πρότεινε ως πρόεδρο την κ. Ευαγγελία Χαμορούσου, μετά και την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου και δημοτικού συμβούλου Κων/νου Μπαλατσού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο ο κ. Μπασαγιάννης στον ΟΠΑΚΠΑ,  όσο και ο κ. Μπαλατσός στην ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. θα παραμείνουν ως μέλη των δυο συμβουλίων των Δ.Σ., όπως και οι υπόλοιποι που είχαν ήδη οριστεί από την προηγούμενη χρόνια, με τη μόνη διαφορά ότι θα αποχωρήσει εντελώς ο κ. Γούσιας που εκτελεί χρέη αντιδημάρχου από αρχές Σεπτέμβρη.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των συμβούλων του δημοτικού συμβουλίου με το Δήμαρχο να αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθεί δημοτικό συμβούλιο με κύριο θέμα τις πλημμύρες από τον “Ιανό” με τηλεδιάσκεψη καθώς είναι υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή, όπως και συνέντευξη τύπου για την διαχείριση των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής μετά τις πλημμύρες.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν η παράταξη του πρ. Δημάρχου κ. Άρη Καραχάλιου και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αποστόλης Αναγνώστου, που έχουν εκφράσει την αντίθεσή του για δημοτικά συμβούλια που δεν είναι δια ζώσης, ενώ επίσης έλειπαν η πρ. δήμαρχος κ Μαρία Ίφου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής της κ.κ. Ε. Κατσιαούνης και Ι. Λελεντζής.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία