Εθνικό lockdown στη Βρετανία κήρυξε ο Μπόρις Τζόνσον

Ξανά σε εθνικό lockdown εισέρχεται η Βρετανία μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 1 εκατ. κρουσμάτων κορονοϊού, και ένα δεύτερο κύμα του ιού απειλεί να συντρίψει τις υπηρεσίες υγείας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη από τον κορονοϊό, έρχεται αντιμέτωπο με περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα ημερησίως και οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι το “χειρότερο σενάριο” με 80.000 νεκρούς, θα μπορούσε να υπερβληθεί.

Ο πρωθυπουργός Boris Johnson, σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου μετά από τις διαρροές για εθνικό lockdown στα τοπικά μέσα, δήλωσε ότι το ενός μήνα lockdown σε όλη την Αγγλία θα ξεκινήσει ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Οι άνθρωποι θα επιτρέπονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως εκπαίδευση, εργασία, άσκηση, αγορά των απαραίτητων και φαρμάκων ή τη φροντίδα των ευάλωτων πληθυσμών.

“Τώρα είναι ώρα να αναλάβουμε δράση διότι δεν υπάρχει εναλλακτική”, τόνισε ο Johnson, πλαισιώμενος από τον επικεφαλής για θέματα υγείας Chris Whitty και τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο Patrick Vallance.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς το μέτρο της καραντίνας εμπίπτει στην αρμοδιότητα των αρχών της κάθε βρετανικής επαρχίας.

 

Πηγή: capital.gr