Ε. Λιακούλη: «Εκπέμπουν SOS αθλητικά σωματεία και γυμναστήρια-Απαιτούνται άμεσα μέτρα!»

Παρέμβαση με ερώτηση στους  Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού κατέθεσε η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας την κατεπείγουσα στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων και των γυμναστηρίων του νομού,  τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η απαραίτητη υποχρεωτική αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων των ερασιτεχνικών σωματείων και των γυμναστηρίων, λόγω έξαρσης της πανδημίας, μαζί με την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων, έχουν φέρει σε τραγική θέση τα αθλητικά σωματεία του νομού μας,  ενώ πλέον απειλούν ορατά τη λειτουργία των αθλητικών επιχειρήσεων-γυμναστηρίων.

Σε αυτό το ζοφερό για τον αθλητισμό πλαίσιο, μεγάλο τίμημα πληρώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία κάθε είδους στο ν. Λάρισας, ο οποίος διαθέτει δεκάδες ενεργά σωματεία στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, καθώς και εκατοντάδες γυμναστήρια.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία όμως, αποτελούν βασικό πυρήνα ανάπτυξης, για ένα πιο εύρωστο αθλητικό προϊόν, το οποίο σε κάθε περίπτωση έχει ανάγκη ο ελληνικός αθλητισμός.

Κυρίως όμως έχει ανάγκη η κοινωνία μας και τα νέα παιδιά μας, για τα οποία αποτελεί μια ασφαλή διέξοδο υγιούς ενασχόλησης και ανάπτυξης , αποτελώντας το αντίβαρο στις σύγχρονες προκλήσεις των καιρών.

Παράλληλα, τα γυμναστήρια αποτελούν χώρους αναφοράς της σύγχρονης ζωής μας και αναγκαία προϋπόθεση για την υγεία χιλιάδων πολιτών, με υποχρεωτική καθημερινά πλέον την άσκηση για ιατρικούς λόγους.

Τώρα η κατάσταση που διαμορφώνεται τόσο για τα σωματεία, όσο και για τα γυμναστήρια,  είναι πολύ δύσκολη

Μετά από διακοπή στο πρώτο κύμα της πανδημίας κάθε είδους δραστηριότητάς των αθλητικών σωματείων, που υποστηρίζονται οικονομικά κυρίως από εκδηλώσεις, οι οποίες για μεγάλο χρονικό διάστημα πλέον δεν επιτρέπονται, η ορατή συνέπεια είναι ο μαρασμός τους, ενώ η αναστολή δραστηριότητας για τα γυμναστήρια, προμηνύει οριστικό λουκέτο για πολλά από αυτά, πλήττοντας τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους γυμναστές, προπονητές, βοηθητικό προσωπικό κλπ

Σήμερα, η βιωσιμότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου  και των αθλητικών επιχειρήσεων εξαρτάται πλέον άμεσα από την αποφασιστικότητα που θα δείξει η Πολιτεία και τη δέσμη των γενναίων μέτρων που αναπόφευκτα  τώρα πρέπει να λάβει.

Είμαστε στο όριο πλήρους διάλυσης των ερασιτεχνικών σωματείων και λουκέτου των αθλητικών επιχειρήσεων, με χιλιάδες Ανθρώπους να  μένουν στο δρόμο!

Ζητώ από τους κκ Υπουργούς, άμεσα, συγκεκριμένα και μετρήσιμα μέτρα, με τα οποία θα  βοηθήσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με συγκεκριμένο  χρονοδιάγραμμα στήριξής τους και προϋπολογισμό, ενώ η άμεση στήριξη των γυμναστηρίων και όλων όσοι εργάζονται  σ’αυτά και πλήττονται άμεσα, είναι μονόδρομος. »