Μπέργκερ φαλάφελ

Υλικά

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
2 κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
½ κ.γ. σόδα
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
200 γρ. μουσκεμένα ρεβύθια
Ψωμάκια μπριός

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ

½ φλιτζάνι ξίδι από κρασί
½ φλιτζάνι νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
8-10 μικρές πιπεριές, κομμένες σε φέτες
1 κ.γ. κόλιανδρο ή κύμινο (προαιρετικό)
1 κ.γ. σπόρους μάραθου
1 κ.γ. ολόκληρο πιπέρι (προαιρετικό)
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες (προαιρετικό)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

τζατζίκι ή ταχίνι
πιπεριές τουρσί
φέτες ντομάτας
μαρούλι
τριμμένη φέτα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε μια μικρή κατσαρόλα. Σιγοβράστε 3 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν.

Ετοιμάστε τα μπέργκερ σας σε φρυγανισμένα ψωμάκια, με τζατζίκι ή ταχίνι, φέτες ντομάτας, μαρούλι, πιπεριές τουρσί ή κρεμμύδια και τριμμένη φέτα.

Βήματα

Βάλτε σε ένα μπολ με νερό τα ρεβύθια 12 – 24 ώρες στον πάγκο (βεβαιωθείτε ότι είναι καλυμμένα με νερό). Στραγγίξτε τα πολύ καλά. Εάν είναι πολύ βρεγμένα, τα μπιφτέκια ενδέχεται να διαλυθούν.

Σε έναν μπλέντερ προσθέστε όλα τα συστατικά εκτός από τα ρεβύθια και λιώστε τα.

Προσθέστε σταδιακά τώρα τα ρεβύθια και ανακατέψτε κατά διαστήματα τον πάτο του μπλέντερ γιατί θα κολλάνε.

Πλάστε 4 μπέργκερ και βάλτε τα σε ένα ταψάκι με λαδόκολα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτα. Μπορείτε επίσης να τηγανίσετε προσεχτικά τα μπιφτέκια σας.

Για περισσότερες ανάλογες συνταγές επισκευφθείτε την σελίδα pasmageirevontas.gr.