30χρονος Φαρσαλινός βρήκε πορτοφόλι με χρήματα και το παρέδωσε

Μάθημα εντιμότητας παρέδωσε 30χρονος Φαρσαλινός, βρίσκοντας χθες ένα πορτοφόλι πεσμένο στο έδαφος και δείχνοντας έμπρακτα τι σημαίνουν ακεραιότητα, ηθική και τιμιότητα, στην εποχή μας, σπεύδοντας να το παραδώσει στον νόμιμο κάτοχό του.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός Φαρσαλινός περπατούσε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, μεταξύ των οδών Θέτιδος και Βόλου, όταν είδε πεσμένο το πορτοφόλι που περιείχε 435,50 ευρώ και μια κάρτα ανάληψης χρημάτων. Χωρίς δεύτερη σκέψη και στον πειρασμό να κρατήσει τα χρήματα, πήγε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα και τα παρέδωσε στον αξιωματικό υπηρεσίας.

Οι Αστυνομικοί εντόπισαν την κάτοχο – η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ηλικιωμένη – και της το απέδωσαν,  χωρίς να πιστεύει η ίδια, ότι κάποιος θα το έχει βρει και θα το έχει παραδώσει ουσιαστικά ανέγγιχτο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της, προς τον νεαρό Φαρσαλινό για την πράξη καλοσύνης απέναντί της. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 30χρονος δεν θέλησε να κάνει γνωστά τα στοιχεία του, λέγοντας ότι αυτό είναι αυτό που έχει διδαχθεί τόσα χρόνια να κάνει από την οικογένεια του.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία