ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: “Το επιτελικό μπάχαλο της ΝΔ αφήνει εκτός ειδικής ενίσχυσης για τον κορωνοϊό 1 στους 10 αιγοπροβατοτρόφους

Σε ανακοίνωσή του το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λαρισας αναφέρει τα εξής:

Εκτός πληρωμής του «κορονοβοηθήματος» των περίπου 3,8 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο έμειναν 5.584 κτηνοτρόφοι.

Συγκεκριμένα, οι Σταύρος Αραχωβίτης και Ολυμπία Τελιγιορίδου, Τομεάρχης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα, δήλωσαν για το θέμα που έχει προκύψει μετά την πληρωμή της Δευτέρας:

«Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ χρειάστηκε 6 ολόκληρους μήνες για να δώσει ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους λόγω των δυσμενών οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Αποτέλεσμα της υποτιθέμενης εργώδους αυτής προσπάθειας της ΝΔ, ήταν να εξασφαλίσει ελάχιστα χρήματα τα οποία, ως δια μαγείας, μήνα με το μήνα, γινόταν λιγότερα, όπως λιγότεροι έγιναν εντέλει και οι δικαιούχοι!

Έτσι, την Δευτέρα 26/10, δεν έλαβαν την ειδική ενίσχυση 5.584 αιγοπροβατοτρόφοι που το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν λάβει την ενίσχυση de minimis.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σε αντίθεση με το ακατάσχετο που ισχύει για άλλες ενισχύσεις δυνάμει του προσωρινού πλαισίου για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης για τον κορωνοιό, (C/2020/1863), σε πολλούς κτηνοτρόφους κατασχέθηκε ακόμη και αυτό το κουτσουρεμένο ποσό.

Καλούμε τον κ. Βορίδη και την κυβέρνηση της ΝΔ να κάνουν επιτέλους κάτι χρήσιμο για τους κτηνοτρόφους.
Ζητούμε να εντάξουν άμεσα στους δικαιούχους όσους αιγοπροβατοτρόφους έμειναν εκτός και να φροντίσουν να επιστραφεί το επίδομα σε όσους κακώς έχει κατασχεθεί».