Συνάντηση Εσκίογλου με Αυγενάκη και επικοινωνία με Λιβάνιο για τις ζημιές σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος οι σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν σε αθλητικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Φαρσάλων από την πρόσφατη θεομηνία, αλλά και οι τρόποι για την ταχύτερη δυνατή αποκατάστασή τους. Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε εκτενώς από τον κ. Εσκίογλου και δήλωσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια από τη δική του πλευρά για να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην κανονικότητα οι αθλητικές υποδομές.

Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία με τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση της κατάστασης και να συζητηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γούσιας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος.

ΣΤΙΣ 200.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Ακολούθησε αποστολή υπομνήματος από τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστο Μπασαγιάννη προς το υπουργείο Εσωτερικών και το υφυπουργείο Αθλητισμού, όπου καταγράφεται εκτενώς η κατάσταση μετά τη θεομηνία, με τις συνολικές ζημιές να εκτιμώνται στις 200.000 ευρώ.

Αναλυτικά το υπόμνημα: «Ο Δήμος Φαρσάλων την 18/09/2020 επλήγη καταστροφικά από τον «ΙΑΝΟ». Η πρωτοφανής σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και καταστράφηκε ο κεντρικός αθλητικός πυρήνας του Δήμου Φαρσάλων, που χωροθετείται στην κεντρική είσοδο της πόλης. Αποτελεί έναν ολοκληρωμένο πυρήνα αθλητικών εγκαταστάσεων, το οποίο περιέχει το Στάδιο Φαρσάλων, το Κλειστό Γυμναστήριο, τα γήπεδα τένις και το βοηθητικό γήπεδο του ποδοσφαίρου.