Ο καιρός της Πέμπτης

Την Πέμπτη, στα δυτικά θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα στα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα νότια και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές τις πρωινές ώρες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια έως 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στα νοτιοανατολικά αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στην Κεντρική Μακεδονία και το βορειοδυτικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.