Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: αυξημένα μέτρα από Παρασκευή σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες και οι εξελίξεις σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτακτης ενημέρωσης από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

«Η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος απαιτεί έντονα αντανακλαστικά. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση» ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς και ενημέρωσε πως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη βρίσκονται πλέον στο “κόκκινο”.

Τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στο Επίπεδο 4 θα εφαρμοστούν από το πρωί της Παρασκευής, με εξαίρεση την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, που θα ισχύσει από τη Δευτέρα για πρακτικούς λόγους.

«Η εξαίρεση των μετακινήσεων θα ισχύσει ως τη Δευτέρα στις 06.00 το πρωί» τόνισε και ανέφερε πως η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί ενώ η απόφαση βασίζεται στα δεδομένα, τις μετρήσεις και τα δεδομένα των τελευταίων ημερών.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1955 ενεργά κρούσματα και πάνω από 4.000 στενές επαφές ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 32.5 έτη.

Στην Λάρισα, τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 300 με τις στενές επαφές υπερδιπλάσιες, ενώ στην Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές, με μέσο όρο ηλικίας νοσούντων τα 30 έτη.

Πηγή: ant1news.gr