Κέλλας για 28η Οκτωβρίου: «Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα»

Το μήνυμα του βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ. κ. Χρήστου Κέλλα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι βαθιά χαραγμένη στη συνείδηση του λαού μας, που ύψωσε το ανάστημά του και είπε ομόθυμα το ιερό ΌΧΙ απέναντι στις φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις του γερμανοϊταλικού άξονα.

Ο ελληνικός λαός, ενωμένος, με απαράμιλλο ηρωισμό και αυταπάρνηση, κατόρθωσε να προκαλέσει αποφασιστικά πλήγματα στους εισβολείς, καθυστερώντας την προέλασή τους προς την Ανατολή και συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανασύνταξη και τη νίκη των συμμάχων μας.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, προσθέτοντας:

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μαζί έγραψαν το Έπος του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης, συντρίβοντας τις κατοχικές δυνάμεις και τους δωσίλογους, αψηφώντας τις θηριωδίες, την πείνα και τις κακουχίες.

Δεν ξεχνούμε ότι η πατρίδα μας θρήνησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, περίπου το 11% του πληθυσμού της, κατατασσόμενη μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες.

Ούτε ξεχνούμε ότι, ενόσω η Ελλάς φώτιζε τον υπόδουλο κόσμο, στέλνοντας σε όλο τον πλανήτη μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης, άλλοι, όπως η Τουρκία, διαδραμάτιζαν τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου, προκειμένου να προσπορίσουν οφέλη εις βάρος των γειτόνων τους.

Υποκλινόμαστε στην ιερή μνήμη των συμπατριωτών μας, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της χώρας μας, προασπίζοντας τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό. Με αυτή την ιερή κληρονομιά πορευόμαστε και σήμερα, υπερασπιζόμενοι την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τη σταθερότητα στην περιφέρειά μας, χωρίς να ξεχνούμε ποιον έχουμε απέναντί μας.

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα!

Ζήτω η Ελλάδα!

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»