Φάρσαλα: “Πέφτουν” πρόστιμα για μάσκες και παράβαση ωραρίου κυκλοφορίας

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του δεύτερου κύματος κορονοϊού στα Φάρσαλα τις τελευταίες ημέρες.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους σε διάφορα σημεία της πόλης και της επαρχίας, βεβαιώνοντας πρόστιμα παραβάσεων για μη χρήση μάσκας, ενώ επίσης πρόστιμα βεβαιώνονται και σε πολίτες που κυκλοφορούν από τις 00:30 έως τις 5 τα ξημερώματα, χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου άνοιξαν χθες τις πύλες τους, με διαμορφωμένο ωράριο το οποίο ξεκινάει στις 10:00 π.μ. καθώς ανήκουν σε περιοχή υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται σε σχετική απόφαση ΦΕΚ. Για το λόγο αυτό ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Φαρσάλων, είχε ενημερώσει τα μέλη του, με ανακοίνωσή του, για το νέο ωράριο, αλλά και για τα μέτρα τα οποία πρέπει να ακολουθήσουν οι επαγγελματίες της πόλης ώστε να μην έρθουν αντιμέτωποι με “δυσάρεστα” πρόστιμα. Το νέο ωράριο στα καταστήματα λιανικής μέχρι νεωτέρας ξεκινάει από τις 10 π.μ το πρωί έως τις 1:00 μ.μ και 5:00 μ.μ. έως 8:30 μ.μ. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ενώ Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο τα καταστήματα θα  λειτουργούν από τις 10 π.μ. – 2:00 μ.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: “Από τον Εμπορικό Επιχειρηματικό Σύλλογο Επαρχίας Φαρσάλων ανακοινώνεται ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο του νέου κύματος Covid-19, πολλές περιοχές της χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Π.Ε Λάρισας όπου ανήκουμε), έχουμε υπεισέλθει στο επίπεδο υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (πορτοκαλί), της Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ. 64450/11-10-2020.  Δεδομένου αυτού υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται για τα καταστήματα η ένταξη της περιοχής τους στο υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο, ως εξής:

-Υποχρεωτική μάσκα για όλους (πωλητές/καταναλωτές/κοινό).

-4 άτομα έως 100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον (πέραν του καταστηματάρχη και του προσωπικού).

-Έναρξη λειτουργίας στις 10 π.μ.

-Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και διασφάλιση μη σχηματισμού ουράς άνω των 5 ατόμων.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας και πώλησης αλκοόλ κατά τις ώρες 00.00 με 05.00”.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!