Ο καιρός της Πέμπτης

Στη νότια νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και στα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά το πρωί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή της).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες και από το βράδυ στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις στα βόρεια, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στα νότια αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα Δωδεκάνησα μέχρι τις πρωινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5-6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.