Ιταλία: Κουταβάκι στη Σαρδηνία γεννήθηκε με πράσινο τρίχωμα

Σαν ένα μήνυμα ελπίδας της φύσης, που όμως εξηγεί η βιολογία, ένα κουταβάκι γεννήθηκε στη Σαρδηνία με… πράσινη γούνα, την ώρα που τα τέσσερα αδελφάκια του έχουν κάτασπρο τρίχωμα.

Το σκυλάκι, που απέκτησε δικαίως το όνομα «Φυστικάκι», γεννήθηκε μαζί με τα τέσσερα αδέλφια του στις 9 Οκτωβρίου στο ιταλικό νησί, στη φάρμα του Κριστιάν Μαλότσι. Τόσο η μαμά του όσο και τα άλλα τέσσερα κουταβάκια έχουν κάτασπρη γούνα. Όχι όμως και το Φυστικάκι.

italia-koytavaki-sti-sardinia-gennithike-me-prasino-trichoma-eikones0

Είναι εξαιρετικά σπάνιο για ένα κουτάβι να γεννηθεί με πρασινωπό τρίχωμα. Εκτιμάται ότι αυτό συμβαίνει όταν ανοικτόχρωμα κουτάβια έρχονται σε επαφή μέσα στη μήτρα της μητέρας τους με τη χρωστική ουσία χολοπρασίνη (Biliverdin), χρώματος πράσινου, που υπάρχει στη χολή. Είναι η ίδια ουσία που εμφανίζει το πράσινο χρώμα σε αιματώματα.

Ωστόσο το πράσινο στο τρίχωμα του κουταβιού δε θα διαρκέσει για πολύ… Κι αυτό διότι το ζωηρό χρώμα που είχε κατά τη γέννησή του το Φυστικάκι έχει αρχίσει μέρα με τη μέρα να φεύγει, και αυτό θα συνεχιστεί όσο μεγαλώνει το σκυλάκι.

italia-koytavaki-sti-sardinia-gennithike-me-prasino-trichoma-eikones1

Παρότι τα τέσσερα άλλα κουτάβια έχουν ήδη δοθεί σε άλλα σπίτια, ο κ. Μαλότσι δηλώνει ότι θα κρατήσει το Φυστικάκι και θα το εκπαιδεύσει να γίνει τσοπανόσκυλο όπως η μητέρα του.

Ο Ιταλός κτηνοτρόφος πρόσθεσε ότι ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας και της τύχης, άρα ίσως ο δύο εβδομάδων σκύλος να γεννήθηκε για να φέρει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων, όπως δήλωσε ο κ. Μαλότσι.

italia-koytavaki-sti-sardinia-gennithike-me-prasino-trichoma-eikones2

Πηγή: Reuters