Τι αναφέρει ανακοίνωση της Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας για τα βαμβάκια και τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ

Οι αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων μετά το καταστροφικό πέρασμα του “Ιανού” καλούνται τις τελευταίες μέρες να διαχειριστούν και τις μειωμένες τιμές που πληρώνονται από τους εκκοκκιστές λόγω της υποβάθμισης της ποιότητας του βαμβακιού. Εκτός των χωραφιών που έχουν υποστεί ζημιά 100%, υπάρχουν και τα αγροτεμάχια τα οποία έχουν υποστεί εν μέρη ζημιά και στα οποία οι παραγωγοί προσπαθούν να συγκομίσουν το λιγοστό βαμβάκι που έχει απομείνει. Τα υποβαθμισμένα αυτά βαμβάκια πληρώνονται από τους εκκοκκιστές από 5 εως 20 λεπτά κάτω από την τρέχουσα τιμή αγοράς.

Η Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι επαρχίας Φαρσάλων βρίσκονται πάντα δίπλα στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και κατανοώντας την απόγνωση των αγροτών, οι οποίοι μετά την πλημμύρα έχουν να αντιμετωπίσουν και την υποβάθμιση του προϊόντος τους, ζητούν από την Κυβέρνηση να υπάρξει κάλυψη της απώλειας του εισοδήματος που προκαλείται από την υποβάθμιση του βαμβακιού για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι παραγωγοί.

Επίσης ο ΕΛΓΑ να συνεκτιμήσει κατά τους επιτόπιους ελέγχους των γεωπόνων και την υποβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος ώστε να έχουμε δίκαιες και σωστές αποζημιώσεις των παραγωγών.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ο.Α.Σ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ