Ο ΟΣΕ για την αποκατάσταση των ζημιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο από τον “Ιανό”

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ο Ο.Σ.Ε. γνωστοποίησε την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο από την κακοκαιρία “Ιανός” που έπληξε μεγάλο τμήμα της χώρας από 17-20 Σεπτεμβρίου 2020.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα:

Ο ΟΣΕ πιστός στη δέσμευσή του για συνεχή ενημέρωση της προόδου των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών του σιδηροδρομικού δικτύου, που προ κλήθηκαν λόγω του κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέμβριο, σας γνωρίζει τα κάτωθι:

1. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στη γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη και από σήμερα δίνετε στην κυκλοφορία η γραμμή ανόδου στο τμήμα Λιανοκλάδι-Παλαιοφάρσαλος (νότια της σήραγγας Όθρυος).

2. Έχουν ολοκληρωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα οι εργασίες αποκατάστασης στη γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καρδίτσα. Ήδη ο ΟΣΕ έχει δώσει έγκριση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εκτελεί δρομολόγια.

3. Στα τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής Καρδίτσα-Καλαμπάκα.

4. Η τοπική γραμμή Λιανοκλάδι -Στυλίδα δίδεται σε κυκλοφορία την Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου.

5. Σχετικά με το θέμα της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Λιανοκλάδι- Παλιοφάρσαλος, το πρόβλημα προέκυψε λόγω της πλημμύρας στον υποσταθμό έλξης υψηλής τάσης Παλαιοφαρσάλου και είναι εκτός λειτουργίας. Η αποκατάστασή του θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Οκτωβρίου.

Ο ΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού καθότι τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας ΊΑΝΟΣ” ήταν πρωτοφανή και εκτεταμένα στο δίκτυο.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!