Βαγενά: «Εγκατάλειψη καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Σταυρού Φαρσάλων ένα μήνα μετά την καταστροφή»

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Άννα Βαγενά επισημαίνονται τα εξής:

Ένα μήνα μετά την καταστροφική πλημμύρα του «Ιανού» στην περιοχή των Φαρσάλων και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του χωριού Σταυρός, η υπόγεια διάβαση στις γραμμές του τρένου δεν έχει ακόμα καθαριστεί, με αποτέλεσμα να είναι μεταξύ τους αποκομμένοι οι οικισμοί Άνω και Κάτω Σταυρός.

Το θέμα για το σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό της διάβασης έχει γίνει «μπαλάκι» ανάμεσα στον Δήμο και τον ΟΣΕ.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα, γιατί είναι αναγκασμένοι να κάνουν μία διαδρομή τουλάχιστον μισής ώρας με τα αυτοκίνητά τους, προκειμένου να φτάσουν στο άλλο κομμάτι του χωριού, όπου έχουν πρόσβαση σε τράπεζα, φαρμακείο και άλλες απαραίτητες υπηρεσίες για τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Επίσης, οι ίδιοι κάτοικοι με ενημέρωσαν σε σημερινή επικοινωνία που είχαμε ότι μόνοι τους κατάφεραν επιτέλους, μετά από ένα μήνα, να καθαρίσουν τις λάσπες από τις αυλές τους και μπροστά από τα σπίτια τους.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια όταν επισκέπτονται οι «αρμόδιοι» τους πλημμυροπαθείς.