Σενάριο αντιμετώπισης ύποπτου κρούσματος Κορονοϊού στο δημοτικό σχολείου Σταυρού

Με στόχο την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και την πρόληψη της διασποράς της νόσου Covid-19, τόσο στο χώρο του δημοτικού σχολείου Σταυρού Φαρσάλων, όσο και δευτερογενώς σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, πραγματοποιήθηκε προχθές σενάριο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στο χώρο του δημοτικού σχολείου, από τον Γενικό οικογενειακό Ιατρό κ. Σιδερίδη Στέφανο (Επιμελητή Ά του Κ.Υ. Φαρσάλων) σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Οι μαθητής ενημερώθηκαν για τη συχνή και καλή υγιεινή των χεριών, τη σωστή χρήση της κατάλληλης προστατευτικής μάσκας προσώπου, για τη σημασία της τήρησης των φυσικών αποστάσεων καθώς και για τον καλό αερισμό των τάξεων στο σχολείο τους.

Ακόμα μάθανε τις τεχνικές κάλυψης του στόματος και της μύτης κατά το φτέρνισμα και το βήχα για την προστασία από τις διάφορες εποχικές ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, οι οποίες αποτελούν και τη συχνότερη αιτία νόσησης των παιδιών. Επίσης Πραγματοποιήθηκε έλεγχος του ατομικού βιβλιαρίου υγείας των παιδιών για την εμβολιαστική τους κάλυψη.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία