Κακοκαιρία: πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από χθες πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας προβλήματα, όπως πλημμύρες, πτώσεις δέντρων αλλά και έναν εκτροχιασμό βαγονιού αμαξοστοιχείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το έντονο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται από νωρίς το πρωί πάνω από την Αττική, με την Πυροσβεστική να έχει ήδη δεχθεί τουλάχιστον 125 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περιοχές που παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο, όπου οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων παρουσιάζουν αυξητική τάση, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα, πολλά από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν πλημμυρισμένα.

Αυξημένη κίνηση επικρατεί μέχρι αυτήν την ώρα και στους δρόμους, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς. Η βροχή προκάλεσε επίσης προβλήματα στην κυκλοφορία στην Αμφιθέας, στη Μεσογείων, στην Βασιλίσσος Σοφίας και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Χάος στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ προκάλεσε η πτώση δέντρου στις γραμμές, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και στην Αττκή. Το ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στο τμήμα μεταξύ της Ειρήνης και του Νέου Ηρακλείου, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο για να απομακρύνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον κορμό.

Βαγόνι αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτροχιάστηκε στο ύψος της Χαλκίδας, σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρίας. Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε λόγω πτώσης βράχων στη γραμμή, την οποία προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία που πλήττει από χθες πολλές περιοχές της χώρας.

Κακοκαιρία - Αργοστόλι - Κεφαλονιά

Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου το βράδυ της Δευτέρας, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.  Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επενέβησαν σε Σαρόκο, Σιδάρι και Πυργί για αντλήσεις υδάτων. Στη Δασιά και το Μον Ρεπό, η Πυροσβεστική παρενέβη για κοπές δέντρων μετά την πτώση τους από τους δυνατούς ανέμους.

Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα τρομακτικό θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι στην Ποτίδαια Χαλκιδικής. Υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του κοντά στην παραλία της περιοχής, και όπως ήταν φυσικό, οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να τον απαθανατίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Υδροστρόβιλος - Ποτίδαια - Χαλκιδική

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας

Πηγή: ant1news.gr