Να συσταθεί διακομματική επιτροπή για τις ζημιές στα Φάρσαλα ζητούν Κόκκαλης – Βαγενά

Πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής έκαναν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, στο πλαίσιο σύσκεψης φορέων του πρώην Δήμου Ενιπέα με θέμα τις ζημιές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» στην περιοχή των Φαρσάλων.

Στόχος της επιτροπής, είναι να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών της για τις ανυπολόγιστες καταστροφές της 19ης Σεπτεμβρίου από την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα και των άλλων ρεμάτων.

Οι δύο βουλευτές παρόντες στο κάλεσμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΕΝΙΠΕΑΣ» στο Μεγάλο Ευύδριο, χαρακτήρισαν δίκαιο και αυτονόητο το αίτημα των κατοίκων, αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις, σε όλα τα επίπεδα είτε πρόκειται για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο των παραγωγών και των κτηνοτρόφων, είτε για τον εξοπλισμό (λάστιχα, γεωτρήσεις κλπ).

Παράλληλα τόνισαν ότι οι τοπικοί φορείς πρέπει να αναλάβουν την πρωτοβουλία σύστασης διακομματικής επιτροπής με την συμμετοχή όλων των τοπικώνβουλευτών της ΠΕ Λάρισας, έτσι ώστε να υπάρξει η άμεση παρέμβαση τους, και η αμέριστη υποστήριξη προς τους πληγέντες κατοίκους των περιοχών Βασιλί, Κατωχωρίου, Ευυδρίου, Κρήνης, Πολυνερίου, Υπέρειας και Σταυρού.