Ο καιρός της Παρασκευής

Στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στην ανατολική νησιωτική χώρα την Παρασκευή θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες στο βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στην κεντρική Μακεδονία θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, στα ανατολικά 3 με 4 μποφόρ, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μπο0φόρ, τις πρωινές ώρες στις Σποράδες 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου (ση,: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα ανατολικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά και τα βόρεια να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!