Καιρός: Φεύγει η σκόνη, έρχεται πτώση θερμοκρασίας

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα βαθμιαία θα μειωθούν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία όπου το βράδυ πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα, στα βόρεια περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια αναμένονται  λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέου δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά άστατος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι ια πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέου από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει ααπό 20 έως 29 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για  08-10-2020

Την Πέμπτη, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μετά το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα  εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα  νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν και μέχρι  τη νύχτα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα
νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και από το απόγευμα στο Ιόνιο και τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα ενισχυθούν τοπικά σε 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.