Καιρός: Σποραδικές καταιγίδες, σκόνη και υγρασία

Την Τρίτη αναμένοντια τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι νότιοι άνεμοι μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική περιένουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς. Βελτίωση το βράδυ. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθει πό 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα δυτικά και βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, βαθμιαία και στη δυτική Στερεά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα ειναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά άστατος θα είναι ο καιρός. Συγκεκριμένα, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθε από 23 έως 31 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ που από το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 07-10-2020

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα βαθμιαία θα μειωθούν και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα φθάσουν στα
πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά θα παραμείνουν βορειοδυτικοί με ένταση έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.