Παροχή Βοήθειας της ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας σε πληγείσες περιοχές του Δήμου Φαρσάλων

Παρόντες με κάθε θυσία και αστείρευτο σθένος​ οι εθελοντές διασώστες της ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας βρέθηκαν στο πλευρό των πληγέντων στο Δήμο Φαρσάλων. Οι καταστροφικές πλημμύρες και οι άνεμοι του φαινόμενου “Ιανός” δεν άφησαν τίποτα ίδιο στο πέρασμά τους. Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και αγροκτήματα με αποτέλεσμα έως και σε κάποιες περιπτώσεις απώλειες ανθρώπινων ζωών και ζώων. Πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχρηζαν συλλογικής αντιμετώπισης με κύριο σκοπό πρωτίστως τη διασφάλιση της Ζωής, της Υγείας και της Περιούσιας των πολιτών.

Απεγκλωβισμός ανθρώπων από τα ίδια τους τα σπίτια, καθαρισμός νοικοκυριών από πολλά εκατοστά λάσπης και διανομή ειδών και προϊόντων πρώτης ανάγκης ήταν μερικές από τις υποθέσεις που έπρεπε να τακτοποιηθούν.

Η έλλειψη εξειδικευμένου εξοπλισμού δυσχέραινε, αλλά δε στάθηκε εμπόδιο για τους εθελοντές της ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας που χρησιμοποίησαν μέχρι και τα χέρια τους για την απομάκρυνση του όγκου λάσπης που σκορπίστηκε παντού με το πέρασμα του νερού.

Και οι προσπάθειες προσφοράς βοήθειας δε σταματάνε εδώ.
“Είμαστε δίπλα σας”!

Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λάρισας ευχαριστεί θερμά την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος για την ενίσχυση των προσπαθειών με την αποστολή 50 κλινοσκεπασμάτων και κουβερτών, καθώς και την ΕΠΟΜΕΑ Παύλου Μελά , ΕΠΟΜΕΑ Δρυμού και Επομεα Θεσσαλονίκης για τη συνδρομή τους με μεγάλο όγκο καθαριστικών, ρουχισμού και τροφίμων.


Ιδιαίτερα ευχαριστήρια αποδίδονται στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Βόλου που ήταν παρόντες σε κάθε προσπάθεια δίπλα μας, καθώς και στην προμήθεια αλλά και διανομή αναγκαίων ειδών.
Δυναμικό παρόν στις προσπάθειες αλληλεγγύης έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης​ Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης, κ. Λιούπας Νικόλαος.

Τέλος, η ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας ευχαριστεί το Δήμο Φαρσάλων για τη στήριξη στη μετακίνηση των εθελοντών, τη Δημοτική Κοινότητα Φαρσάλων και ιδιαίτερα την Πρόεδρο Ντόρα Πρεκατέ, για την άριστη οργάνωση της διανομής των αγαθών στις πληγείσες περιοχές.