Κέλλας από το Δίλοφο Φαρσάλων: Κυβερνητική στήριξη στους κτηνοτρόφους με δίκαιες αποζημιώσεις

«Ανάλογη με την πρωτοφανή καταστροφή, που σημειώθηκε στη φυτική παραγωγή της επαρχίας Φαρσάλων από τη θεομηνία, είναι και αυτή στη ζωική παραγωγή. Οι κτηνοτρόφοι έχασαν ζωικό κεφάλαιο, ενώ, σε πολλές περιπτώσεις, καταστράφηκαν και οι εγκαταστάσεις τους. Η οικονομική ενίσχυσή τους από την κυβέρνηση θα είναι άμεση και γενναία».

Αυτά δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μετά τη συνάντηση που είχε με κτηνοτρόφους στο Δίλοφο Φαρσάλων, το οποίο επισκέφτηκε για να διαπιστώσει την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή.

Ο Λαρισαίος πολιτικός άκουσε με προσοχή τους κτηνοτρόφους του χωριού, που του εξομολογούνταν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, καθώς και το παράπονό τους για τη μη προβολή των καταστροφών στην κτηνοτροφία στην πραγματική τους διάσταση από τους κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Συζητήθηκε, ακόμη, το πρόβλημα της πρόσβασης στις κτηνοτροφικές μονάδες, διότι η αγροτική οδοποιία έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές, καθώς και το ζήτημα των χαμηλών τιμών πώλησης γάλακτος, που απασχολεί έντονα την επαρχία και πλήττει τα εισοδήματα των κτηνοτρόφων, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής.

Μάχη για να κρατηθεί όρθια η ύπαιθρος

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον ΥΠΑΑΤ Μάκη Βορίδη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της καταστροφής στον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει κάθε μέσο, που έχει στη διάθεσή της, για να ανακουφίσει τους πληγέντες και να ξαναβάλει την αγροτική οικονομία «μπροστά».

Αποχωρώντας από το Δίλοφο, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Η εικόνα των κτηνοτρόφων να μεταφέρουν τα πρόβατα στους ώμους, στην προσπάθειά τους να τα σώσουν από τα πλημμυρισμένα μαντριά δύσκολα περιγράφεται με λέξεις. Πρόκειται για μία συγκλονιστική μάχη, που δίνουν τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο και οι αγρότες μας, προκειμένου να κρατήσουν όρθια την ύπαιθρο.

Εκ μέρους της κυβέρνησης είναι επιβεβλημένη η καταβολή άμεσων και δίκαιων αποζημιώσεων, σε συνδυασμό με υποδομές και πολιτικές που θα προστατεύσουν τον πρωτογενή τομέα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».