Κέλλας από Δίλοφο και Ναρθάκι: Προκαταβολή 100/στρέμμα για τους πληγέντες παραγωγούς

Την πρότασή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη να δοθούν άμεσα 100 ευρώ ανά στρέμμα, ως προκαταβολή για την αποζημίωση των πληγέντων βαμβακοπαραγωγών, γνωστοποίησε στους κατοίκους του Διλόφου και του Ναρθακίου Φαρσάλων ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, επισκεπτόμενος για μια ακόμη φορά τις πληγείσες περιοχές της επαρχίας. Καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Λαρισαίος πολιτικός βρισκόταν σε συνεργασία με τον κ. Βορίδη, στον οποίο μετέφερε την αγωνία και τον προβληματισμό των παραγωγών για το μέλλον των καλλιεργειών τους, ζητώντας γρήγορες και γενναίες αποζημιώσεις.

Στο Δίλοφο, ο Χρήστος Κέλλας βρέθηκε στο σημείο της πεσμένης γέφυρας, η οποία ενώνει την περιοχή με το Αχίλλειο και τα Φάρσαλα, όπου ενημέρωσε και από κοντά τον πρόεδρο Αποστόλη Ρεντινόπουλο και τους κατοίκους της κοινότητας σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την άμεση ανακατασκευή της.

Στο Ναρθάκι, ο βουλευτής συζήτησε με τους κατοίκους για τις εργασίες που δρομολογούνται, σχετικά με την αποκατάσταση του δρόμου Δένδρα – Ναρθάκι – Σκοπιά, της εθνικής οδού Φαρσάλων – Βόλου καθώς και του δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας, μετά και την επικοινωνία του με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Αποζημιώνονται όλα τα σπίτια

Ο κ. Κέλλας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις δύο τοπικές κοινότητες, ενημερώθηκε από τους προέδρους Θανάση Λελεντζή και Αποστόλη Ρεντινόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών σε σπίτια, αποθήκες, αγροτικό εξοπλισμό και υποδομές, ενώ αναφέρθηκε και στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων, σημειώνοντας:

«Από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας, βρέθηκα στην επαρχία Φαρσάλων και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής. Δεσμεύτηκα ότι θα παρακολουθώ από κοντά την πορεία αποκατάστασης των ζημιών και τις διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων και η σημερινή μου παρουσία εδώ το αποδεικνύει.

Θέλω κι από εδώ, από το Δίλοφο, να ενημερώσω τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών των Φαρσάλων ότι αποζημιώνονται όλα τα σπίτια, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για πρώτη ή δεύτερη κατοικία.

Κατανοώ την απογοήτευση του κόσμου, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι σε αυτή τη δοκιμασία κανείς δεν είναι μόνος. Το απέδειξαν εξάλλου κι όλοι αυτοί που προσέφεραν τρόφιμα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης, οι οποίοι αξίζουν συγχαρητήρια.

Συγχρόνως, θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων καθώς και τα στελέχη του Δήμου Φαρσάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της καταστροφής. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Η συλλογική μας προσπάθεια συνεχίζεται, για να επουλώσουμε τις πληγές και να θωρακίσουμε τον τόπο μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή».

Παρόντες στην επίσκεψη του Χρήστου Κέλλα σε Δίλοφο και Ναρθάκι, επιπλέον των προέδρων Αποστόλη Ρεντινόπουλου και Θανάση Λελεντζή, ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Τριάντης και Γιάννης Λελεντζής, ο δημοτικός σύμβουλος και πρ. αντιδήμαρχος Νίκος Γκατζόγιας και κάτοικοι των δύο κοινοτήτων.