Πρέσινγκ με… Καραμανλή από Μάξιμο σε Λιβάνιο για Φάρσαλα

Σκληρό πρέσινγκ από τον Μάξιμο Χαρακόπουλο με κάθε ευκαιρία για την επίσπευση αποζημιώσεων και την αποκατάσταση των ζημιών στα Φάρσαλα. Ο Λαρισαίος βουλευτής ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, πριν δώσει τον λόγο στον υφυπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο, είπε χαρακτηριστικά: «επιτρέψτε μου ως βουλευτής Λαρίσης, να ευχαριστήσω τον υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του, διότι την επομένη της καταστροφής στα Φάρσαλα βρέθηκε επιτόπου, όπου συμμετείχε σε μια διευρυμένη σύσκεψη και ανέλαβε και συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Θα τον παρακαλούσα να παρακολουθεί προσωπικά την υλοποίηση των δεσμεύσεων, διότι όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κύριε Υφυπουργέ, στην Ελλάδα δεν αρκεί κανείς να κουρδίζει το ρολόι, πολλές φορές χρειάζεται και με τον δείκτη του χεριού να σπρώχνει τους δείκτες του ρολογιού».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, παίρνοντας την πάσα ενημέρωσε ότι «και χθες είχα τη χαρά να βρίσκομαι στην Καρδίτσα και συναντήθηκα με τον δήμαρχο Φαρσάλων, προκειμένου να δούμε πως μπορούν να επιταχυνθούν οι αποζημιώσεις. Είναι μεγάλο έργο. Νομίζω, ότι δόθηκαν αρκετές απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα που υπήρχαν και θα προχωρήσουμε γρήγορα. Αυτό που προέχει, είναι να ανακουφιστούν όσο πιο γρήγορα οι πληγέντες από την θεομηνία του Ιανού».

Ο Μάξιμος είχε ξεκαθαρίσει ήδη από τη σύσκεψη στο δημαρχείο Φαρσάλων (απ’ όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο) ότι δεν θα διστάσει να ασκήσει και έλεγχο στους υπουργούς αν οι υποσχέσεις δεν γίνουν γρήγορα πράξεις!