“Να γίνει η ζημιά ευκαιρία για έργα στον τόπο” – Γρήγορες αποζημιώσεις ζήτησε η ΕΟΑΝΛ από τα Φάρσαλα

Την ανάγκη εξεύρεση γρήγορης και δίκαιης αποζημίωσης των πληγέντων από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε αγροτικές καλλιέργειες, επιχειρήσεις και κατοικίες στην επαρχία Φαρσάλων, διατύπωσαν χθες όσοι βρέθηκαν στην σύσκεψη που διοργάνωσε η Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Επαρχίας Φαρσάλων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, παρουσία φορέων της περιοχής, με κύριο θέμα τον συντονισμό και τον προγραμματισμό των ενεργειών που απαιτούνται προς αυτή την λύση.

Την σύσκεψη προλόγισε και συντόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΟΑΣΝΛ κ. Σωκράτης Αλειφτήρας, ευχαριστώντας τους αγροτικούς συλλόγους και φορείς της επαρχίας που παρευρέθηκαν στην συζήτηση, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την επαρχία και την διάθεση να βοηθήσουν ο καθένας από την πλευρά του. Έκανε λόγο για μια αλυσίδα αναφερόμενος προς τους αγρότες, εμπόρους και το δημόσιο κ.α. και παρέθεσε ένα πλαίσιο αιτημάτων που έχουν θεσπίσει ως Ομοσπονδία το οποίο σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει:

-Γρήγορη και στο 100% της αποζημίωσης όλων των κλάδων της επαρχίας.

-Άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι κτηνοτροφικές μονάδες.

-Την ανάγκη να γίνει το περιβόητο φράγμα της Σκοπιάς, με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο.

-Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς έχει κηρυχθεί ο δήμος σε έκτακτη ανάγκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλειφτήρας η πρόταση που κατατίθεται από την Ομοσπονδία είναι να συσταθεί μια επιτροπή που να αποτελείται από αγρότες, αυτοδιοικητικούς, Εμπορικό σύλλογο, ΤΟΕΒ κ.α. σε κοινή γραμμή με την Καρδίτσα, ώστε να προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη. “Ως ομοσπονδία ήμασταν πάντα δίπλα στους αγρότες όποτε μας ζητήθηκε, έτσι είμαστε τώρα και δίπλα στους επαγγελματίες” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλειφτήρας και άφησε αιχμές για την απουσία εκπροσώπου της δημοτικής αρχής από την χθεσινή σύσκεψη.

Στην συνέχεια κατέθεσαν προτάσεις οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι φορείς που συμμετείχαν διατυπώνοντας την ανάγκη, η πολιτεία να συμμετέχει ενεργά και να αποζημιώσει τους πληγέντες γρήγορα με προκαταβολές στις καλλιέργειες από τον ΕΛΓΑ, στα έργα που θα πρέπει να γίνουν στην επαρχία για να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα, στην μελέτη του ποταμού Ενιπέα και την έναρξη του φράγματος στην Σκοπιά Φαρσάλων (Παλιοδερλί), το οποίο θα έχει αρδευτικό, υδρευτικό και αντιπλημμυρικό χαρακτήρα, στην ανάγκη έργων υποδομής έτσι ώστε να γίνει η ζημιά ευκαιρία για έργα στον τόπο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρ. Δήμαρχος Φαρσάλων και επικεφαλής παράταξης κ. Άρης Καραχάλιος, οι επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κων/νος Τύμπας, Ευάγγελος Δημητρακόπουλος, Αποστόλης Αναγνώστους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Πιτσάβας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων κ. Αναστάσιος Δραχμάνης, ενώ επίσης παρών ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας, ο αντιπρόεδρος Χρ. Αδαμόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Νικολόπουλος, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών και πρόεδροι κοινοτήτων της επαρχίας.

Δείτε το βίντεο

Πηγή βίντεο Κ. Αντωνόπουλος

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία