Μάξιμος σε Βορίδη-Θεοδωρικάκο: Αποκατάσταση ζημιών ζητά ο ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων

Να εξετάσουν το αίτημα του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ενιπέα Φαρσάλων που αιτείται την αρωγή της πολιτείας, μετά την καταστροφική πλημμύρα στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, για την αποκατάσταση φραγμάτων, αναχωμάτων, στραγγιστικών δικτύων, αγροτικών δρόμων και αρδευτικού δικτύου, ζητά με Αναφορά του στους αρμόδιους υπουργούς ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην Αναφορά του στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαυρουδή Βορίδη και Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο επισυνάπτει την επιστολή του προέδρου του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων κ. Τάσου Δραχμάνη με θέμα: «Ζημιές από την πλημμύρα της 19.09.20» (28.09.20, αρ. πρωτ. 874), στην οποία αναφέρονται οι ανυπολόγιστες ζημιές που προκλήθηκαν στην επαρχία Φαρσάλων από τις τεράστιες ποσότητες νερού που υπερχείλισαν από τον ποταμό Ενιπέα. Μεταξύ των ζημιών συγκαταλέγονται αυτές στα τρία φράγματα -στο Ευίδριο, Πυργάκια, και Υπέρεια- το σπάσιμο των αναχωμάτων στους συλλεκτήρες Τ10 Ταμπάκου και Χαϊδορέματος, Τ0 Πολυδομείου και Τ0 Δρίσκολης, που κατέστρεψαν το 80% των αγροκτημάτων της επαρχίας, η καταστροφή του στραγγιστικού δικτύου και των αγροτικών δρόμων, η διάλυση του επιφανειακού και υπόγειου αρδευτικού δικτύου των γεωτρήσεων.

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι δεν διαθέτει ούτε τις μηχανολογικό εξοπλισμό ούτε τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών και ζητά την αρωγή της πολιτείας άμεσα, καθώς επίκειται η συγκομιδή των εναπομεινάντων προϊόντων.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν άμεσα στην αξιολόγηση και την ικανοποίηση του αιτήματος του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων και την ενημέρωσή του επ’ αυτού.